tirsdag 1. mai 2012

Første mai!

Må innrømme at første mai gikk med til å jobbe på huset.
Skal prøve å skjerme 17. mai, da, selv om det muligens blir den uken vi overtar! :-)

I dag var det altså kjøkkenmontering som sto på programmet.
Kjøkkenet ble bestilt på IKEA, etter en god del om og men. Vi hadde vært og tegnet det før, hun som hjalp oss da var desverre nokså inkompetent, men han vi traff siste gang var flinkere. Så det stemte nesten.
Bestille kjøkken på IKEA høres jo så greit ut, men husk å spise først og utstyr deg med kaffe og gjerne sjokolade. Tror vi ventet nesten en time, like greit at Mostermann for anledningen var byttet ut med Bestevenninnen. Desverre gikk vi rett til "kjøkken" i stedet for å stoppe på kaféen, kanskje jeg hadde fått med takforinger hvis jeg ikke hadde vært så sulten? Og kanskje jeg hadde klart å velge knotter og håndtak også? Ikke godt å si.

Valget falt på RAMSJØ, og det var bestillingsvare - det ble litt neglebiting men de kom heldigvis i tide. Egentlig skulle vi skru i påsken, men bestilte for sent.  Skapene kom i forrige uke, og jeg begynte å skru. Desverre så jeg  på GCB på TV Norge samtidig,det var særdeles lite effektivt.Men i helgen tok Mostermann og Svigerfar og satte sammen resten av stammene, og i dag kom naboen - som tilfeldigvis er kjøkkenmontør - og monterte i vei. Med bittelitt hjelp fra oss. Jeg skrudde opp hengsler, veldig stolt! Mostermann er oppe igjen i kveld for å montere ferdig skuffene, så får vi ta skapdørene sammen, kanskje. Hvis ikke han er veldig effektiv, da. 
Supernabo!
Sykkelservice til gjengjeld


Matsiden
Oppvasksiden


Lillebror inspiserer


Det store spørsmålet er nå - hva med sokkelen?
Siden jeg tydeligvis ikke bestilte foringer til taket, måtte han ta gulvsoklene. 
Så vi (jeg) fikk en liten tenkepause: Skal soklene gå rett ned fra skapdøren, i 1910- stil, eller skal de trekkes  litt tilbake så man får plass til tærne når man skreller poteter? Stil eller funksjon? Kjør debatt!
Sånn?

Eller slik?
 Drømmekjøkken fra Kvänum! Budsjettet tilsa desverre bare IKEA...

5 kommentarer:

 1. Svar
  1. Takk for støtten!
   :-)

   Kikket innom bloggen din - du skriver så bra, kjempeartig å få lese om hverdagen din!

   Slett
 2. Takk!
  Har ikke postet noe nå på lenge, for vi har flyttet hjem til Norge! Du skriver nå forresten ikke så verst selv :-)
  Fant bloggen din via et søk på Follohus, vi har nemlig tenkt til å bygge her i Svelvik. Nå har bloggen din inspirert oss til å gå for 733! Det ser jo bare superfint ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende!
   Dere er hjertelig velkomne til å ta turen og kikke på bygget - Spikkestad er ikke langt fra Svelvik!
   Lykke til!

   Slett
 3. Det hadde jo vært kjempefint om vi kunne komme å se på det :) ! Er det kanskje mulighet for å få sett på det innvendig også?
  Mail adressen min er jnako@otenet.gr .

  SvarSlett