søndag 22. april 2012

Dører og vinduer

Det er jo lenge siden vinduene kom på plass. Huser er i kvasi- nostalgisk stil, så vi har "små"rutete vinduer.. Desverre bare husmorvinduer med løse sprosser, det var både et økonomisk og sikkerhetsmessig spørsmål - vinduene må være brede nok til å være rømningsvei selv for relativt kraftige personer, så vi måtte hatt topphengslede vinduer strategisk plassert i de ulike rommene uansett. Så den slankingen var forgjeves.

Vinduene er i to størrelser, 100x140 og 50x140. (Akkurat hvor de målene er tatt har jeg ikke klart å finne ut ennå.) De fleste av de smale er sidehengslet, det fikk jeg igjennom. De er ikke rømningsvei uansett! Dessuten ble de faktisk billigere med sidehengsler.Så da klarte Moster å grine seg til det, i hvertfall. (En liten trøst.)Vinduet på badet fikk topphengling, av sikkerhetsgrunner.

Vinduene har hvite sprosser og karmer. 
Det er to doble dører med glass ut mot hagen. (Disse kom med feil sprosser, og vindusleverandøren presterte å sende de nye i posten, kun pakket i et lag bobleplast. De kom frem som puslespill, og vi venter fremdeles på de nye.) Disse dørene er også hvite.

Her vi bor nå, er det åpent mellom stue og kjøkken, og i det nye huset blir det helt motsatt - mange rom med mulighet for å stenge av. Så det er dobbeltdør fra gangen inn i stuen, dobbel skyvedør fra stue til kjøkken og fra stue til "bibliotek". Så nå kan Moster skravle med venninner på kjøkkenet, Mostermann kan lytte til jazz på "biblioteket" og Storebror kan spille TV- spill i allrommet, mens Lillebror bygger togbane i stuen. (Forhåpentligvis ser vi hverandre til middag nå og da.) Disse dørene er også med glass, med unntak av kjøkkendørene, som av en eller annen grunn ble hele. Vi får heller evt bytte dem ut. Det er jo ikke sikkert at de blir så mye brukt, siden jeg er allergisk stekes det ikke fisk så ofte.Og pinnekjøttlukt i hele huset er jo bare fint! Til jul, altså.

Til soverommene bestilte vi heltre furudører. Der har nå Mostermann og Svigerfar blitt ferdige med å legge furugulv, så nå er alle gulvene ferdig. Hurra! 
Da kan snekkerne sette inn dørene! Hurra! Og vinduskarmer! Hipp hurra!

PS: HVis du klikker på bildet, blir det større! Helt sant!

Leveransen

Dører og klesskap pent stablet

Profilerte lister, selvfølgelig

Vinduskarmer


Innerdører


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar